Törtek útmutató

Számítások törtekkel, útmutató a tanuláshoz és a számítások elvégzéséhez

A törtek útmutató átfogó képet ad a törtekről, törtekkel történő számításokról.

A szorzás törtekkel, osztás törtekkel, egyszerűsítés, közös nevezőre hozás, legkisebb többszörös, legnagyobb osztó, nem teljes lista azokról a műveletekről, amelyek a törtekkel történő számításoknál találkozhatunk. Számításokat végzünk, amelyek eredménye tört, a törtek aztán új művelet alapjai.

Az útmutató kisegíti a kezdőket megtanulni a törtekkel végzendő műveletek magyarázatával, minta feladatok lépésről-lépésre történő leírásával, konkrét feladatok megoldásával.

A Számítások weboldal célja, hogy a törtek ne jelentsenek problémát, pontosan és precízen tudja őket használni mindenki, akinek tanulmánya vagy munkája során 'útjába kerülnek' a törtek.

Külön meghatározás, definíció kapcsolódik a törtek fogalmaihoz, kifejezéseihez. Hogy értse amit írok, amit magyarázok! Legyenek tiszták ezek a fogalmak, szavak, kifejezések.

Ha olyan fogalom kerülne elő, amely nem található a Számítások webhely lexikonjában, akkor kérem írjon, jelezze milyen fogalmat vegyek fel definíciójával a Lexikonba. Köszönöm a támogatását, ezzel.

Törtekkel történő számításokhoz ismeretek. Az alábbi tartalmak egy-egy kapcsolódó ismeretet boncolgat, illusztrál és magyaráz.

A törtekkel végzett számításoknál mindenképpen ajánlott az ellenőrzés, ahogy minden más számításnál is, erre remek megoldás az online tört kalkulátor, mutatom lentebb.

Ha csak az eredmény a fontos,

akkor pedig felesleges számításokat végezni, amennyiben előveszi az alábbi kalkulátort.

Remek, gyors segédeszköz, pillanatok alatt adja az eredményt és annak részleteit is. Tartalmazza a törtekkel végzett minden számítást, tehát a tört kalkulátorunk oldala alatt találja az egyes számításokat, külön-külön blokkban.

Kalkulátor: 

Törtekkel végzett számítások, minta feladatok megoldással

Feladatok-megoldások: 

Kalkulátorok a számításokhoz