Életkor kalkulátor

Hány éves vagyok? Életkor kiszámítása, kor kalkulátor

Életkor kalkulátor

Mennyi az életkorom, hány éves vagyok, hány hó, hét, óra, perc vagy másodperc(msec) telt el a születési dátum óta, a megadott dátumig?

Születési dátum:

Életkor számításának dátuma:


Életkor számítások

Betöltött életkor:


Tesztelés alatt, kérem, jelezd-, jelezze ha hibát talál - üzenet Gevának -, ha kiegészítené még az életkor számításokat,
Köszönöm az építő jellegű kritikát

Milyen nap volt, amikor születtem

A hét melyik napján születtem, milyen nap volt a születésnapom?

Dátum és idő kalkulátor - Számítások kalkulátor

Életkor kalkulátor. Kiszámíthatod ezzel a kalkulátorral, hány éves vagy ma, mennyi idősek voltunk egy bizonyos időpontban(pl gyerekek születésekor), akár a mai napon is. Hány éves szokásos módon és más módokon: pl hány hónap, hány nap stb. jelent az életkorom. Hány napunk telt születésünk óta, hány óra, hány perc vagy éppen másodperc.

Add meg hozzá a születési dátumodat és azt a dátumot, amelyre szeretnéd megtudni az életkorodat.

Az Életkor kalkulátor mit vesz figyelembe a számításoknál?

Mindent:

 • kiszámolja azt is, hogy hány szökőév esett az életútba. Ezekben az években a február napjainak száma 29 nap, egyébként pedig 28.
 • egy számítással az életkort kiszámítja a lehető legtöbb variációban, dátum egységekben
 • ugyanazt a számítást is elvégzi, mint a Dátum - két dátum között eltelt napok száma kalkulátor. Ezen hivatkozott oldalon további dátum kalkulátorokat is talál.

 

  További részletek: 

  Hány éves vagyok?

  Csak írd be a születési dátumodat, számíttasd ki az életkor kalkulátorral!

  Egyetlen számításból megtudhatod:

  • hány éves vagy a mai napon? Alapértelmezett módon az aktuális dátumot írtam a második dátumhoz, így ha azt nem írod át, akkor a betöltött életkorodat fogja megadni a kalkulátor, az eredmények első sorában. ...és úgy ahogy szoktuk mondani, kiegészítve még az egész hónapok, napok számával.
  • hónapok és nap számával,  az életkor kalkulátor 2. sorában
  • hetek és napok számával kifejezve: pontosan megadja hány teljes hét telt el a születésed óta és azon túl még hány nap, azaz hány teljes hetes vagy és hány nap ezen felül  :-)
  • napok számával megadja hogy hány napos vagy :-) Lehet ezt még variálni? igen, lsd alább :-)
  • órák számával megadja hogy hány órás vagy, hány óra telt el a születésed óta.
  • külön sorban még azt is megtudhatod hány perc vagy másodperc telt el a születésed óta

   ...időpont megadási lehetőség nélkül, a születésnapot 0 órától számítja, a megadott dátum / aktuális dátum napjának 24. órájáig eltelt időt véve alapul.

  Milyen napon születtem?

  Az életkor számítások kiegészültek egy olyan kalkulátorral, amely a megadott születési dátum alapján, megmutatja milyen napras esett a születési dátumunk, azaz milyen napon születtünk, a hét melyik napján.

  A Szerző

  Gudics Lajosné Éva progr.mat.Gudics Lajosné Éva programozó matematikus, a Számítások és a GevaPC Tudástár tulajdonosa és szerkesztője.

  Éveken át oktattam a felnőttképzésben, megtapasztaltam, hogy ami egy matematikusnak triviális, az egy másik szakmában dolgozónak egyáltalán nem az! Azóta magyarázok részletesen, közelítem a megoldást minden lehetséges úton-módon :-)

  Fontos, hogy értsd amit csinálsz, így ha kérésed-kérdésed lenne a honlap témáival kapcsolatban, tedd fel nyugodtan, szívesen segítek.