Áfa kalkulátor

áfa kalkulátor, áfa számítás online, áfa kalkuláció 2024 évben

Áfa kalkulátor - áfa összeg bruttóból

 

Mennyi az áfa összege, ismert bruttó összegből? ... áfa visszaszámolás bruttóból

Bruttó összeg/érték:

ide kell beírni a bruttó értéket, áfás összeget, amelyből az áfa összegét szeretnénk kiszámítani.


Áfa:
%

itt kell kiválasztani hány százalékos áfa terheli az adott terméket, szolgáltatást, mekkora az áfa kulcs...

Áfa összege:

???

 

Áfa kalkulátor - áfa összeg nettóból

 

Mennyi az áfa összege, ismert nettó összegből? ... áfa visszaszámolás nettóból

Nettó összeg/érték:

ide kell beírni a nettó értéket, az áfa nélküli összeget, amelyből az áfa összegét szeretnénk kiszámítani.

Áfa:
%

itt kell kiválasztani hány százalékos áfa terheli az adott terméket, szolgáltatást, az áfa kulcsok közül...

 

Áfa összege:

???

 

Áfa / százalékláb számítás kalkulátor


Mekkora az áfa mértéke, nettó és bruttó összeg ismeretében?

Nettó összeg:
Ft

ide kell beírni azt az értéket, amely a keresett áfa értékével növelve, a bruttó összeget adja.

Bruttó összeg:
Ft

ide kell beírni a keresett áfa értékével növelt(netto + áfa) összeget.

Áfa

?? %

Megjegyzés: Mo-on jelenleg az 5%, 18% és 27%-s áfa kulcsok vannak, a számítás minden ettől eltérő eredménye a százaléklábat adja eredményül, nem tekinthető áfá-nak!


Áfa kalkulátor - áfa összeg bruttó nettóból

 

Mennyi az áfa összege, ismert bruttó nettó összegekből? ...áfa visszaszámolás

Nettó összeg/érték:

ide kell beírni a nettó értéket, az áfa nélküli összeget, az áfa összegének kiszámításához.

Bruttó összeg/érték:

ide kell begépelni a bruttó értéket, az áfás összeget, az áfa összegének kiszámításához.

Áfa összege:

???

 

 

Áfa kalkulátor - áfa összegből bruttó nettó

 

Mennyi bruttó és nettó összege, adott áfa összeg és áfa kulcs ismeretében?

Áfa összege:

ide kell beírni az ismert áfa összegét, amelyből szeretnénk megtudni a bruttó és nettó összegeket.

Áfa:

%

ki kell választani az áfa százalékot, a legördíthető listából(lehetséges áfa kulcsok közül)...

Bruttó összege:

???

 

Nettó összege:

???

 

Bruttó nettó ár számítások kalkulátor

Kalkulátor témája: 
Áfa kalkulátor 2024 áfa számítások

Az áfa kalkulátor 2024 év elején. Kérdeztétek mennyi az áfa 2024-ben. A százalékláb értékei ugyanazok, mint amelyek 2023-ban voltak az áfa százaléklábak, azaz az áfa kulcsok  5%, 18% és 27% Év közbeni változásokat azonnal követem a kalkulátorral. Az áfa mértékére vonatkozó számításoknál más százalékláb is lehet az eredmény.

Különböző irányból közelíti meg az áfa kalkulátor az ár áfa tartalmának számításait. Több áfa kalkulátor van az oldalon az áfa számításokhoz, aszerint mely összegeket ismerünk az áfa bruttó nettó hármas értékekből:

 • Származtathatjuk az áfa összegét a nettó árból. A nettó ár az áfa nélküli ár. Ehhez az áfa kiszámolóhoz tudnunk kell a nettó összeget és az áfa százalékát.
 • Származtathatjuk/ számolhatjuk a bruttó árból - az azaz az áfás árból - az áfa összegét. Ehhez az áfa számításhoz ismernünk kell a bruttó összeget és az áfa százalékát.
 • Ha az áfa százalékláb nem ismert, akkor a bruttó és nettó árból is ki tudjuk számolni az áfa mértékét, azaz az áfa százalékát.
 • Amennyiben ismert az áfa mértéke/százalék és annak összege, akkor kiszámolható a bruttó és a nettó összege. Ehhez az áfa számításhoz szükség lesz az áfa összegére és az áfa százalékára

 

Az áfa kalkulátor választást könnyíti, hogy a kalkulátornál 'megfogalmazzuk' a kérdést, amelyre az adott kalkulátor választ-, azaz megoldást ad. Az eredményt is magyarázzuk egy kerek mondattal, használd bátran!

További részletek: 

Az áfa kalkulátor kiszámolja az ár nettó vagy bruttó összegből az áfa értékét, összegét, a termék vagy szolgáltatás áfa tartalmát.

Mi kell az online Áfa kalkulátor alkalmazásához?

Az áfa értékének/összegének a kiszámíttatásához, az online kalkulátornál ugyanúgy, ahogy papíron vagy számológépen, szükségünk van a nettó vagy bruttó értékre és tudnunk kell melyik százalékláb a valós áfa. Ezen lehetséges változatokhoz készült ez első 3 online áfa érték/összeg kalkulátor.

Az utolsóként fellelhető kalkulátor a bruttó és a nettó ár ismeretében kiszámolja az áfa értékét/összegét. Ez a számítás már egy egyszerű kivonás.

...lehet, hogy egy oldalra kellene ezt tennem a bruttó nettó ár kalkulátorokkal? hmmm.

A tapasztalatok alapján az áfa számítása az árakból, egy külön oldalt megérdemel. Nem csak egy egyszerű százalékszámítási feladat, ezért. A termékek és szolgáltatások elszámolásánál is külön kerül feltüntetésre az áfa. Webshopokban is gyakran találkozol a bruttó nettó áfa összegének feltüntetésével.

Számítások és statisztika szempontjából is külön kezelendő. Az áfa az állam bevétele, míg az ár nettó értéke az érintett vállalkozás bevétele. Sokan vagyunk úgy, hogy az ár kizárólag bruttó összege érdekel, csak azzal számolunk. Például, ha elmegyünk bevásárolni, a bruttó árat fizetjük és nem foglalkozunk az áfa mértékével, értékével.

Mi kellhet még az Áfa kalkulátor mellé?

Bruttó és nettó összegről még a fizetések és bérek számításainál jöhet szóba, de ez egy teljesen más számítás. Weblapunkon, a Számítás webhelyen, a bérek számításairól írtunk a Bruttó nettó bérkalkulátor 2021 írásban, ahol Excel munkafüzetben és Google Sheets táblázatban készült a bérkalkulátor - az áfa ugyanezen százaléklábbal, de ott átírható. 

Ha az áfa kalkulátor mellett szükséged lenne szolgáltatások-, termékek árainak számításához: bruttó nettó oda-vissza kalkulátorokra!

Kérsz egy kalkulátort a weboldaladra? Jelöld meg melyik kalkulátort szeretnéd és a továbbiakat megbeszéljük a kapcsolat felvétele után.

Az áfa fogalma és a kapcsolódó fogalmak olvasását se hagyd ki, linkek alább. Az áfa kalkulátor használata azonnali eredménnyel szolgál.

Tippek a kalkulátor használatához: 
 • írd be az üres mező(k)be az ismert értéket. Két értéket kell megadnod, ennyi feltétlenül kell az áfa kalkulálásához;
 • ha megadandó az áfa mértéke, akkor egy legördíthető listából választhatod ki a megfelelőt az áfa számításhoz. Alapértelmezett módon a 27%-s áfa van kiválasztva. Az áfa aktuális mértékéről a NAV oldalán tájékozódhatsz. Itt és most a 2023-ban érvényes áfa százaléklábakat, mértékeket találod: Általános adómérték 27%, kedvezményes adó 5% és 18% - Magyarország, 2023.
 • ha valamit elvétettél, akkor a Számold gombra kattintva, a mező szövege pirosra vált. Ezzel figyelmeztet a hiba javítására.
 • ha rákattintasz az Alaphelyzet gombra, akkor törlődnek a beviteli mezők és a magyarázószövegek is visszanyerik eredeti színüket. Kezdhetsz egy új kalkulációt!
 • ha nem állítod vissza alaphelyzetbe a kalkulátort - nem kattintasz az Alaphelyzet gombon, akkor sincs semmi vész, írd csak át a szükséges beviteli mező(k) tartalmát és már kattinthatsz is a Számold feliratú gombon.
 • az eredmény megjelenését követően, szövegesen egy mondatban is olvashatod az eredményt, értelmezésként.
 • az áfa kalkulátorok kerekített összeget adnak, mértéke a konkrét kalkulátornál.