Burkolat kalkulátor

mennyi csempe, járólap, ...azaz burkoló anyag szükséges

Burkolat kalkulátor

 

Hány csomagot kell megvennem adott méretű felület burkolásához?

Szélesség:
m

itt kell megadni a burkolandó felület egyik méretét méterben - hosszát, magasságát, szélességét, ...

 

Hossz:
m

itt kell megadni a burkolandó felület másik méretét méterben - hosszat, magasságot, szélességet, ...

 

db / csomag:
db

ide kell beírni hány darab burkolat van egy csomagban, megvásárolható egységben. Darab, azaz egy egész szám

 

Burkolat méret1:
cm

ide kell beírni a burkolat egyik méretét centiméterben - szélesség vagy hossz.

 

Burkolat méret2:
cm

ide kell beírni a burkolat másik méretét centiméterben - szélesség vagy hossz.

 

Ráhagyás:
%

szokásos 10%-t ráhagyni a vásárolandó mennyiségre, ha nem szeretnéd, akkor írd át a mező tartalmát nullára.

 

Vásárolandó?
???

 

az eredmény

 

Burkolat - padló-, fal burkolatok- és egyéb felületek - kalkulátor

Burkolat kalkulátor kiszámolja a burkolat szükségletet: megadandók a borkolandó felület méretei, valamint az, hogy a kiválasztott-, megvásárolandó burkolat mekkora felület burkolására elegendő.

A burkolat kalkulátorral történő számításhoz a következőkre lesz szükséged:

 • Válassz burkoló anyagot üzletben vagy webshopban! Tudd melyik konkrét termékkel szeretnél burkolni, melyiket szándékozol megvásárolni!

  A burkoló alatt a csempe, járólap, falburkolat, ...értendő. Akár nevezhetnénk csempe kalkulátornak vagy járólap kalkulátornak is ezen burkolat kalkulátort, hiszen így keresik a legtöbben.
 • Jegyezd fel a vásárolni kívánt burkolat méreteit és hogy mekkora mennyiségben tudjuk azt megvásárolni. Pl dobozzal, akkor az a kérdés, hogy hány db van egy dobozban vagy mekkora felület burkolására elegendő a tartalma. (az utóbbival való számításhoz még ezután készül a kalkulátor, de már most jelezheted, ha neked csak ez jöhetne szóba a kalkulációhoz)
 • Mérd meg, jegyezd fel a burkolandó felület méreteit! ...fal, padló, lépcső, ...többnyire téglalap formájú a felület, ezt egyértelműen meghatározza a két méret: szélesség x magasság vagy szélesség x hosszúság. A méret elnevezése kizárólag attól függ, hogy vízszintesen vagy függőlegesen terül el a burkolandó felület :-)
 • Ha bordűrt is szeretnél vagy egyik-másik részét a burkolanadó felületnek más burkolattal szeretnél befedni, akkor annak az anyagszükségletét külön kalkuláld! Ilyen esetben vond ki ennek a méreteit.

  A kalkuláció mindig egy burkolatra vonatkozzon!

Mit számol a burkolat kalkulátor?

Szándékunk szerinti, a burkolat kalkulátor használatával azonnal kiderül mekkora mennyiséget kell venni, a kereskedelemben forgalomban lévő csomagokból, dobozolt termékekből, a burkolni kívánt felülethez.

Pl.: a csempe és járólap dobozonként vásárolható, amelynél a dobozban lévő burkolat felületének mértékét is megadják. A burkolat kalkulátor kiszámolja, hogy az adott méretű csempéből, járólapból vagy más burkolatból hány darab kell a burkoláshoz, majd megadja, hogy hány doboz tartalmaz minimum szükséges burkolat darabot. A számított darabszámra 10% tartalékot számol, ahogy azt a mesterek szokták :-)

Burkolat: járólap, padló, kerámia, fa, csempe  vagy fából készült burkolatok. Forgalomban az egység lehet csomag, doboz, tekercs, köteg, ...az az egység, amelyikben a termék megvásárolható.

A kalkulátor precízen kiszámolja a vásárolandó mennyiséget, a vásárlási egységre vonatkozóan.

 

Tippek a kalkulátor használatához: 
 • Az egyes hossz mértékeket a mező mögött kijelzett mértékegységgel kell megadni - pl cm-ben vagy m-ben;
 • A méretek mezőkbe a tizedespont helyére vesszőt kérek tenni, hogy lehessen számolni vele.
 • 10%-t szokás a burkoló anyagra rászámolni - törésre, vágásokhoz, ...rászámolni. Ehhez előre beírtam neked a 10 százaléklábat. Ha nem szeretnél ráhagyással kalkulálni, akkor töröld a beviteli mezőből ezt, vagy írd át nullára!
  • kerekítést a számítás utolsó lépésénél alkalmazza, így jelenít meg egész doboz / csomag számot, ahogy azt megvásárolni is lehet.
  • A csomag illetve doboz kifejezés a számításoknál lényegtelen. Ez a csomagolási egység lehet akár egy raklap is, csupán értelmezés kérdése, a kalkulátor erre az egységre a csomag megnevezést használja.
  • szokásos ráhagyás 10%, azaz a szükséges mennyiségnél 10%-kal többet kell venni. Ez a burkolandó felületre vonatkozik. Ha nem szeretnél ráhagyást akkor töröld ezt a százaléklábat a mezőből vagy írd át nullára!