Burkolat számítások útmutató

Burkolat számítások útmutató

A burkolat számítások - azaz felület építőanyaggal történő burkolásához szükséges anyag kiszámítása. Burkolat - csempe, járólap, taposó, fagyálló lapok, ...stb. vásárlásához, anyagszükséglethez, felújítások költségének tervezéséhez. Szeretnénk a kiadást minimálisra szorítani és egyúttal bebiztosítani a szükséges burkolóanyag mennyiségét is.

Burkolat számítások, anyagszükséglet dobozolt, zsákban forgalmazott, ... burkolatokhoz

A kereskedelemben viszont azzal szembesülünk, hogy tudom mekkora felületet szeretnék burkolni, addig a vásárolható mennyiség 1 doboz, 1 raklap, 1 zsák, 1 köteg, 1 szekér :-) és így tovább. A két mennyiség - burkolandó felület nagysága és megvásárolható mennyiségi egység - közötti szakadékot hivatott a burkolat kalkulátor áthidalni.

  • Burkolandó felület nagysága: a felületet megméred, van két adatod. Csempénél pl a fal hossza és magassága, járólapnál két szélesség értékre. Ebből kiszámítható a kalkulátorral mekkora a burkolandó felület nagysága. Ez az érték igazából nem is kell, nem fontos, csakis a további számításhoz.
  • Ha nem túlságosan speciális a burkolat mintázata, akkor az egymástól különálló felületekre külön-külön számítod a felület nagyágát és összeadva ezeket, indulhatsz a kalkulációhoz. Egyes esetekben a burkolat számításokat minden felületre külön-külön kell kalkulálni.
  • A megvásárolható egység adatai: válasszd ki a neked tetsző burkolatot és a csomagolásról tudd meg, hogy mekkora felületre elegendőt tartalmaz egy egységnyi csomag. Pl hány négyzet méterre elegendő egy doboz csempe. Csempe és járólap esetében mekkora egy-egy lap és abból hányat tartalmaz a csomagolási egység. Jöhet a kalkulátor és a számítás

Kérdés: hány 'csomag' burkolót vegyek?

a kalkulátort alább is elérheted

Kalkulátor: 

Próbáld meg átértelmezni a Te burkolatodhoz a kalkulátornál megadott fogalmakat és meghatározásokat:

  • a burkolat kalkulátort nem csak olyan burkolatok anyagszükségletének kiszámításához tudod használni, amelyhez a burkolatot doboz egységben forgalmaznak.

    A legkülönb építőipari burkolatoknál használhatod, ahol a burkolat vásárlási egység - üzletben vagy építőanyag kereskedésben, webshopban - köteg, bála, tekercs, ...
  • Ne feledd, a burkolat kalkulátor a felület burkolásához-, burkolat vásárlási egység kiszámítására való! Ehhez tudnod kell melyik konkrét burkolatot szeretnél venni, a vásárolható csomagolási egység mennyi burkolatot tartalmaz.
  • Természetesen érdemes pontosan lemérni a burkolandó felületet is, amelyet - mint minden felületet - két méret határoz meg egyértelműen.
  • Jelen kalkulátorunk nem alkalmas pl beton- és minden olyan építőipari számításokhoz mennyiség szükséglet kiszámítására, ahol számít a burkolat vastagsága is.  A közeljövőben lesz térfogat kalkulátorunk is.

 

Burkolat kalkulátorunk használatát ajánlják:

Építő ABC - építőipari cikkek minden mennyiségben webhely, burkolatok anyagszükségletének meghatározására és a költségek tervezéséhez is.

Gipsz Jakab falpanelek forgalmazója, falak exclusive burkolásához.

 

Kalkulátorok a számításokhoz