Watt Lumen konvertáló kalkulátor

azaz Watt Lumen LED fényerősség számítás

Watt Lumen átszámítás kalkulátor


A fényforrás által felvett teljesítmény ismeretében(W) mekkora a fényáram(Lumen)?

Teljesítmény:
W

ide kell beírni a fény forrás teljesítmény értékét, Watt mértékegységben.


Fényforrás típusa:

fényforrás típus választása...

 

Fényerősség

???? Lumen

Lumen Watt átszámítás kalkulátor


A fényforrás ismert fényáramhoz(Lumen) mekkora teljesítményt(W) vesz fel?

Fényerősség:
lm

ide kell beírni a fényforrás fényerősség értékét, Lumen-ben megadva.


Fényforrás típusa:

fényforrás típus választása...

 

Teljesítmény

???? W

Watt Lumen online konvertáló kalkulátor
Kapcsolódó fogalmak: 

Watt ---> Lumen számítás - a LED fényforrás teljesítménye (Watt -ban megadva) mekkora fényerőt(Lumen) ad? Online Watt Lumen konvertáló kalkulátor.

Lumen ---> Watt számítás - Bizonyos LED fényerő(Lumenben megadva) mekkora telejítményből adódhat? Online Lumen Watt konvertáló kalkulátor.

A teljesítmény mértékegysége a Watt, amelyet a W betűvel jelöljük. A fényerőt Lumen mértékegységgel mérjük és jelöljük lm-ként.

Watt Lumen átszámítás képlete

Az esetek többségében a fényforrás teljesítményét ismerjük. A gyártó megadja vagy a webshopnál derülhet ki, mekkora ez az érték Watt azaz W mértékegységben.

Ebből még nem következik a fényerősség mértéke.

  • A fényforrás teljesítményét P-vel jöljük, mértékegysége a Watt, W-nek jelölve.
  • A számításhoz a fény hatásfok - fényhasznosítás - átlagos értéket használjuk. Erre mondhatjuk, hogy a fényforrás fényességét fejezi ki. Mértékegysége a lm/W azaz a wattonkénti lumen érték.

    Jelölése: a görög η betű
További részletek: 

A Watt Lumen számítás kalkulátorunk a fényforrás típusához egy általánosan használt fényhasznosítási értéket rendel, azzal számol. Pl. a LED izzók fényhasznosítási értéke a 90 lm/W érték. Ha a LED fényforrástípust választjuk ki, akkor a kalkulátor ezzel az értékkel számol.

A kalkulátor a későbbiekben kap egy plussz mezőt, ahol megadható a konkrét fény hatásfok vagy fényesség értéke, a fényforrás kiválasztása helyett.

A számítás-, konvertálás képlete:

Watt Lumen - Fényforrás erősséget kifejező képlet, teljesítmény függvényében

  • a képlet baloldalán a fényáram teljesítménye lumenben, jobboldalon a Watt teljesítmény szorozva a fényhasznosítás értékével.

Lumen Watt konvertálás képlete

A fényáram teljesítmény mértékegysége a Lumen, jelölése Lm

Amennyiben ismerjük a fényforrás ezen értékét, úgy kiszámolhatjuk mekkora a fényforrás által felvett teljesítmény. A számításhoz szükségünk lesz a fényhasznosítás értékre - Lm/W mértékegységben.

Számításához ugyanazon képletet használjuk, kifejezve belőle a fényforrás által felvett teljesítményt. A képlet tehát:

Watt Lumen visszafelé - Teljesítmény képlete, a fényerősség függvényében

  • a képlet baloldalán a fényforrás által felvett teljesítmény, jobboldalon a fényerő osztva a fény hatásfokával, a fényhasznosítás értékével.

Watt Lumen konvertáló kalkulátort használ: Litle My House webáruház Mennyezeti csillárok a beillesztési kódját a Kalkulátorok kódja oldalon tettem elérhetővé. Szívesen adok viszontlinket, így azt kérem jelezd, ha a kalkulátor kódját beillesztetted a saját honlapod látogatói számára. Köszönöm az együttműködést.

 

Tippek a kalkulátor használatához: 
  • A számítás alapját képező értéket, Lumen vagy Watt, mértékegység nélkül kérem bevinni a beviteli mezőbe.
  • A számítás eredménye kerekítésre kerülnek.
  • Fényerősség mértékegységnek is mondják a Lm / W értéket. Tekinthetjük úgy, hogy ez az érték fejezi ki, hogy az adott fényforrás 1 Watt fogyasztással ennyi Lumen fényerősséggel bír.
  • Két LED fényforrás összehasonlítása történhet a fényerősséggel. Minél nagyobb ez az érték, annál jobb az adott fényforrás fényerőssége.

A Szerző

Gudics Lajosné Éva progr.mat.Gudics Lajosné Éva programozó matematikus, a Számítások és a GevaPC Tudástár tulajdonosa és szerkesztője.

Éveken át oktattam a felnőttképzésben, megtapasztaltam, hogy ami egy matematikusnak triviális, az egy másik szakmában dolgozónak egyáltalán nem az! Azóta magyarázok részletesen, közelítem a megoldást minden lehetséges úton-módon :-)

Fontos, hogy értsd amit csinálsz, így ha kérésed-kérdésed lenne a honlap témáival kapcsolatban, tedd fel nyugodtan, szívesen segítek.