Törtek, vegyes törtek

Az írás témája a törtek és vegyes törtek

Törtek összeadása: 3 egész 2 ötöd + 3 heted
hogyan adunk össze 2 törtet és többet

Számba vesszük a lehetőségeket, törtek és vegyes törtek összeadásához. Nem csak magyarázatra, de konkrét példára is számíthat.

Törtek osztása törttel, vegyes számmal
úgy osztunk törtet törttel, hogy ...

Vegyük sorra minként végezzük: Törtek osztása törttel, törtek osztása egész számmal, törtek osztása vegyes számmal. Tört alatt mindig az egynél kisebb értéket értjük, az egész része nulla.

Törtek szorzása, vegyes törtek szorzása
így szorozz össze törteket, vegyes törteket, törtet egész számmal, ...

Törtek szorzása, tört szorzása egész számmal, vegyes szám szorzása törttel, vegyes számok szorzása. Hogyan végezzük a szorzást törtekkel, vegyes törtekkel - ez a kérdés, itt a válasz.

...azaz tört számológép, online kalkulátor törtekkel történő számításokhoz

Tört kalkulátor online, törtekkel és vegyes törtekkel történő számításokhoz. Alapműveletek, törtek és vegyes törtek összadása és kivonása, törtek és vegyes törtek szorozása, osztása. Bajos még a fejben számolása is! Ha csak kiszámolnád, itt van a kalkulátor.

Tört kalkulátor, online számítások törtekkel, vegyes törtekkel
Miért olyan nehéz a százalékszámítás?

Aki érti és tudja a százalékszámítást, az gyakran felteszi a kérdést, hogy miért olyan nehéz? Én azt kérdezem mitől nehéz? Az osztástól? ...hisz 100-zal osztani nem nagy kunszt, ugye? ...ha 150-t elosztok százzal - és ez fejben is elvégezhető -, akkor kapok 1,5-t. Ez egyszerű? A jó hírem, hogy ez már százalékszámítás egyszerűen :-)