Geva blogja

Üdv a százalék számításoknál

Százalék számítások - Máris megtetted az első lépést affelé, hogy gondolkodva, egyszerűen és könnyedén tudd a számításokat elvégezni, jó helyen jársz :-) Kalkulátor a számítások elvégzéséhez, ellenőrzéséhez. Kibővített százalékszámítások, pl az egyszerű kamat-, a kamatos kamat számítása, bruttó-nettó ár számítások, idő és dátum számítások, nyugdíjemelés, watt-lumen, ...

Futamidő kamatszámításhoz - miben adjam meg? mindegy!

Futamidő a kérdéses, kamatszámításnál. Kamat vagy kamatos kamat, ez sem mindegy, hiszen pénzről van szó. Futamidő milyen egységben, miben adjam meg? gondolkodjunk együtt.

Bruttó nettó számítása oda-vissza, áfával :-)

Bruttó-nettó számítása nem ugyanaz, mintha százalékszámítást végeznénk. Visszafelé nem ugyanaz, azaz a bruttóból nem úgy számítjuk a nettót, ahogy a százalékszámításnál a százalék kivonását vagy a százalékkal csökkentett értéket!

Százalékszámításhoz Excel függvény, képlet?

Százalékszámításhoz Excel képlet vagy függvény kell? Beszéljük csak meg! Nem ugyanaz a kettő, de mindkettő eszköz a számításokhoz:

Százalékszámítás Excel képlet?

A képlet egy cellába bevitt számítás. Ebben az értelemben a százalékszámításhoz képletre szükség van

Százalékszámítás visszafelé - Geva szerint

A százalékszámítás visszefelé egy 'nem hivatalosan' megfogalmazott feladat. Tanulók fogalmaztak ílyen beszédes és találó módon, ezért van jogosultsága, hát beszéljünk róla!

Miről is van szó, hogyan számoljuk a százalékot visszafelé?

Kalkulátorok a számításokhoz