Nyugdíjkalkulátor 2024.

... nyugdíjemelés számításai, nyugdíjkalkulátor 2024. évre

Nyugdíjemelés 2024. január

Mennyi lesz a nyugdíj összege 2024. januártól, mennyi lesz a februárban kifizetésre kerülő 13.havi nyugdíj összege?

2023. decemberi nyugdíj összege:

ide kell beírni a 2023. decemberi nyugdíj összegét, a számításhoz. Ez megegyezik a megnövelt novemberi nyugdíj összegével.

Nyugdíj emelés mértéke:
%

a 2024. januári nyugdíj emelés százaléka/mértéke, amellyel növekszik a decemberi nyugdíj összege.6%, már beírtam

 

 

2024. januári-, emelt nyugdíj összege:
????
A nyugdíj emelés havi összege:
????
13. havi nyugdíj:
????
2024. Februárban érkező teljes összeg:
????

Fontos: A kalkulátor az első beviteli mezőben megadott decemberi nyugdíjból számolja ki a 2024. januári és - a februári nyugdíjjal együtt érkező - 13. havi nyugdíj összegét. Januárban tehát az emelt összegű nyugdíj érkezik, februárban a már megemelt összegű havi járandóság + a 13.havi nyugdíj. A nyugdíjemelés 6% erről pontos információk érhetők el a 2023. december 1-én megjelent Magyar Közlöny 172. számában.

Utolsó módosítás: 2024.02.04. Geva

Kalkulátor témája: 
Nyugdíjemelés kalkulátor 2024.

Nyugdíjkalkulátor 2024. a nyugdíjemelés kalkulációja-, számítása 2024 évre, januárra, februárra.

2024. január hónapban nyugdíjemelést kap - a törvény szerint -, aki 2023-ban min. 1 napot nyugdíjas volt.

Az emelést a 2023. decemberi nyugdíj alapján számoljuk, amely a 2023. novemberi emeléskor kialakult emelt nyugdíj összegével, vagy az ezt követően megállapított nyugdíjjal egyenlő.

December 1-én jelent meg a kormány döntése a 2024-s nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások emelésének mértékéről. Ennek értelmében 6%-s nyugdíjemelés lesz január 1-től, a 2023 december 31-ig megállapított ellátásokra. A Magyar Közlöny 2023.december 1-én napvilágot látott 172. szám pontosan leírja azt is kire és milyen jellegű ellátásokra vonatkozik az emelés. A 2024 nyugdíjemelés kalkulátor célja, hogy segítse a nyugdíjhoz kötődő számításokat.

További részletek: 

A Nyugdíjkalkulátor 2024. kalkulátor a decemberi nyugdíj összegéből kiszámolja

  • A januári nyugdíj összegét, a 2023 novemberében emelt összeget;
  • A nyugdíjemelés összegét, tehát amennyivel nőtt a nyugdíj összege decemberről januárra;
  • Kimutatja a 13. havi nyugdíj összegét. Ez minden esetben megegyezik a januári nyugdíj összegével.
  • Kiszámítja a februárban érkező nyugdíj összegét: a februári nyugdíjat, amely = januári emelt nyugdíj összege + a 13.havi nyugdíj összege. Ez a januári nyugdíj duplája.

 

A 2024 nyugdíjemelés kalkulátort bárki használhatja a 2024 évi nyugdíjemelés számításokhoz. Konkrét esetekben-, amennyiben problémája van az emeléssel - pl bonyolultabb esetekben, kérem, forduljon az illetékes nyugdíjfolyósítóhoz. Ha hibát észlel a kalkulátor működésében, kérem jelezze számomra.

Köszönöm, hogy használja a kalkulátoromat, nézze meg a honlap további kalkulátorait is, hátha talál már régóta hiányolt kalkulátort is.

Nem talál céljára alkalmas kalkulátort? Küldjön üzenetet, elkészítem :-)

Geva

A Szerző

Gudics Lajosné Éva progr.mat.Gudics Lajosné Éva programozó matematikus, a Számítások és a GevaPC Tudástár tulajdonosa és szerkesztője.

Éveken át oktattam a felnőttképzésben, megtapasztaltam, hogy ami egy matematikusnak triviális, az egy másik szakmában dolgozónak egyáltalán nem az! Azóta magyarázok részletesen, közelítem a megoldást minden lehetséges úton-módon :-)

Fontos, hogy értsd amit csinálsz, így ha kérésed-kérdésed lenne a honlap témáival kapcsolatban, tedd fel nyugodtan, szívesen segítek.