Nyugdíjkalkulátor 2024.

... nyugdíjemelés számításai, nyugdíjkalkulátor 2024. évre

Nyugdíjemelés 2024. január

Mekkora lesz a nyugdíj összege 2024. januártól, mennyi lesz a februárban kifizetésre kerülő 13.havi nyugdíj összege?

2023. decemberi nyugdíj összege:

ide kell beírni a 2023. decemberi nyugdíj összegét, a számításhoz. Ez megegyezik a megnövelt novemberi nyugdíj összegével.

Nyugdíj emelés mértéke:
%

a 2024. januári nyugdíj emelés százaléka/mértéke, amellyel növekszik a decemberi nyugdíj összege., pl.: 6%

 

 

2024. januári-, emelt nyugdíj összege:
????
A nyugdíj emelés havi összege:
????
13. havi nyugdíj:
????
Februárban érkező teljes összeg:
????

Fontos: A kalkulátor a megadott decemberi nyugdíjból számolja ki a 2024. januári és - a februári nyugdíjjal együtt érkező - 13. havi nyugdíj összegét. Januárban tehát az emelt összegű nyugdíj érkezik, februárban a már megemelt összegű havi járandóság + a 13.havi nyugdíj.

Utolsó módosítás: 2023.11.10. Geva

Kalkulátor témája: 
Nyugdíjemelés kalkulátor 2024.

Nyugdíjkalkulátor 2024. a nyugdíjemelés kalkulációja-, számítása 2024 évre, januárra, februárra és amikor nyugdíjemelés várható ...

2024. január hónapban nyugdíjemelést kap - a törvény szerint -, aki 2023-ban min. 1 napot nyugdíjas volt.

Az emelést a 2023. decemberi nyugdíj alapján számoljuk, amely a 2023. novemberi emeléskor kialakult emelt nyugdíj összegével, vagy az ezt követően megállapított nyugdíjjal egyenlő.

A kalkulátorhoz 6% emelést állítottam be, de ez változhat, amíg a Magyar Közlönyben meg nem jelenik a végső százalékérték. A végleges emelés százalék december közepéig várható. A nyugdíjemelés 2023. kalkulátorban az emelés százaléka állítható.

A Nyugdíjkalkulátor 2024. kalkulátor a decemberi nyugdíj összegéből kiszámolja

  • A januári nyugdíj összegét, az emelt összeget;
  • A nyugdíjemelés összegét, tehát amennyivel nőtt a nyugdíj összege decemberről januárra;
  • Kimutatja a 13. havi nyugdíj összegét. Ez minden esetben megegyezik a januári nyugdíj összegével.
  • Kiszámítja a februárban érkező nyugdíj összegét: a februári nyugdíjat, amely = januári emelt nyugdíj összege + a 13.havi nyugdíj összege. Ez a januári nyugdíj duplája.

 

A kalkulátort bárki használhatja a 2024 évi nyugdíjemelés számításokhoz. Konkrét esetekben-, amennyiben problémája van az emeléssel - pl bonyolultabb esetekben, kérem, forduljon az illetékes nyugdíjfolyósítóhoz. Ha hibát észlel a kalkulátor működésében, kérem jelezze számomra.

Köszönöm, hogy használja a kalkulátoromat, nézze meg a honlap további kalkulátorait is, hátha talál már régóta hiányolt kalkulátort is.

Nem talál céljára alkalmas kalkulátort? Küldjön üzenetet, elkészítem :-)

Geva

A Szerző

Gudics Lajosné Éva progr.mat.Gudics Lajosné Éva programozó matematikus, a Számítások és a GevaPC Tudástár tulajdonosa és szerkesztője.

Éveken át oktattam a felnőttképzésben, megtapasztaltam, hogy ami egy matematikusnak triviális, az egy másik szakmában dolgozónak egyáltalán nem az! Azóta magyarázok részletesen, közelítem a megoldást minden lehetséges úton-módon :-)

Fontos, hogy értsd amit csinálsz, így ha kérésed-kérdésed lenne a honlap témáival kapcsolatban, tedd fel nyugodtan, szívesen segítek.

...további kalkulátorok