Nyugdíjkalkulátor 2023.

... nyugdíjemelés számításai, nyugdíjkalkulátor 2023. egész évre

Nyugdíjemelés kalkulátor 2023. november

Mekkora lesz 2023. novemberétől a nyugdíj összege, a nyugdíj korrekció és nyugdíjprémium?

Januári emelt nyugdíj:
Ft

ide kell beírni az emelt januári nyugdíj összegét, a számításhoz.

Nyugdíj emelés mértéke:
%

a 2023. novemberi nyugdíj emelés százaléka/mértéke pontosan 3.1%, amellyel tovább növekszik a havi nyugdíj összege.

Nyugdíj prémium mértéke:
%

a 2023. novemberi nyugdíj prémium mértéke/százaléka, egyszeri összeg, a GDP függvényében.
Számítása: GDP - 3.5%

 

 

Novemberi-, emelt nyugdíj összege:
????
Novembertől a havi nyugdíj emelés összege:
????
Novemberi egyösszegű korrekció:
????
Nyugdíj pérmium összege:
????
Novemberben érkező teljes összeg:
????

Fontos: A kalkulátor a megadott januári emelt nyugdíjból számolja ki a novemberi nyugdíjemelést(a 3,5%-s nyugdíjemelés a decemberi nyugdíj összegére vonatkozik és nem a már 15%-l megemelt nyugdíjra Az októberi-, vagy a januári emelt nyugdíj összegének ez csupán 3,1%-a). Nyugdíj prémium nincs, a visszamenőleges korrekció a 13.havi nyugdíjra is jár, így összesen 11 havi emelés kerül az egyösszegű korrekcióba. A nyugdíjemelés részletei, a kormány határozata alapján, a Magyar Közlöny 2023. évi 143. számában jelent meg.

Utolsó módosítás: 2023.10.07.

Ha már meg van a 2023. novemberi emelés, utána jöhet a 2024. januári nyugdíjemelés és a 13. havi nyugdíj(a februári nyugdíjjal) - Nyugdíjkalkulátor 2024. a Számítások weboldalon.

A kalkulátort mindenki ingyenesen használhatja, saját felelősségére!

Ha hibát vagy hiányosságot észlelne, kérem jelezze, mert ezzel segít nekem a kalkulátor tökéletesítésében, ezáltal hozzásegíti a kalkulátor használóit a pontos számításokhoz, köszönöm, Geva

Nyugdíjemelés kalkulátor 2023. január

Mekkora lesz a nyugdíj összege 2023. januártól, mennyi lesz a 13.havi nyugdíj összege?

2022. decemberi nyugdíj összege:

ide kell beírni a 2022. decemberi nyugdíj összegét, a számításhoz. Ez megegyezik a megnövelt novemberi nyugdíj összegével.

Nyugdíj emelés mértéke:
%

a 2023. januári nyugdíj emelés százaléka/mértéke, amellyel növekszik a decemberi nyugdíj összege., pl.: 15% vagy 14,9%

 

 

2023. januári-, emelt nyugdíj összege:
????
A nyugdíj emelés havi összege:
????
13. havi nyugdíj:
????
Februárban érkező teljes összeg:
????

Fontos: A kalkulátor a megadott decemberi nyugdíjból számolja ki a 2023. januári és - a februári nyugdíjjal együtt érkező - 13. havi nyugdíj összegét. Januárban tehát az emelt összegű nyugdíj érkezik, februárban a már megemelt összegű havi járandóság + a 13.havi nyugdíj.

Utolsó módosítás: 2022.12.08. Geva

Nyugdíjam összege az átlaghoz képest

A nyugdíjam összege mekkora a magyar nyugdíjak között? Hasonlítsuk össze az átlagnyugdíjjal!

Nyugdíjam összege:
Ft

ide írja be nyugdíjának az összegét, a számításhoz.

Átlagnyugdíj összege:
Ft

az átlagnyugdíj 2023. január 215 000 Ft, az átlagnyugdíj összege. 2022. nov.: 174 500 Ft volt

 

 

A nyugdíjam összege
???? %-a az átlagnyugdíjnak

Nyugdíjkalkulátor 2023-ra

Nyugdíjkalkulátor 2023-s évi nyugdíjmelelések-, nyugdíjkorrekciók, 13. havi nyugdíj számításokhoz. Nyugdíjkalkulátor 2023 évi novemberi nyugdíjemelés és egyösszegű korrekció kiszámításához. A novemberi nyugdíj prémium minden bizonnyal csak arra lesz jó, hogy kiszámolhassuk mennyi lenne a nyugdíjprémium, ha...

Nyugdíjemelés-, nyugdíjkalkulátor 2023. novemberi és nyugdíjkalkulátor 2023. január

A nyugdíjemelés alapja az emeléskor aktuális nyugdíj összege. A kalkulátor a decemberi nyugdíj összegét kéri a januári emelések-, novemberben a januári emelt összegű nyugdíjat a novemberi emelések számításához. Az emelés mértékét kormány rendelet határozza meg, amely a Magyar Közlönyben történő megjelenésével válik hivatalossá. Amíg ez nincs meg, addig a nyugdíjemelés mértéke változtatható-, szabadon beírható a kalkulátor megfelelő mezőjébe.

Amint tudni lehet a már jóváhagyott, publikált mérték, a kalkulátor már csak ezzel számol, módosítani vagy megváltoztatni nem lehet.

A nyugdíjemelés kalkulátort mindenki szabadon és ingyenesen használhatja.

Jó számítgatásokat és próbálkozást!

Ha bármi hibát talál vagy kérdése van, kérem, írjon az üzenetküldő űrlappal.

Köszönök minden építő jellegű javaslatot és véleményt,

Geva

Tippek a kalkulátor használatához: 

Tippek a használatához:

 • a nyugdíjemeléshez a mérték-, százalékláb, addig állítható csak, amíg nincs hivatalos érték.
 • 2022-ben a nyugdíjemelés számítások alapja az aktuális havi nyugdíj összege volt.
 • A 2022. januári emelés számításánál a decemberi nyugdíj.

Nyugdíjemelés-, nyugdíjkalkulátor 2023. novemberi emelések számításaihoz

A januártól megállapított-, emelt összeg képezi a novemberi nyugdíj emelés alapját, a Nyugdíjemelés 2023. november kalkulátorhoz már ezt az összeget kell megadni, ez lesz az alapja a számításoknak, az emelés összegének számításnak és az egyösszegű-, visszamenőleges nyugdíjkorrekció számításának. Tehát:

 • a nyugdíjemelés alapja novemberre a januárban megállapított emelt nyugdíj, azaz az az összeg, amelyet az év során havonta megkapott.
 • az emelés mértéke, azaz a számítások százaléklába, azaz az érték, amelyet a kormány hivatalosan meghatároz. A hivatalos százalék októberre várható, addig változtatható a beírt 3,5%-s érték. Amint a Magyar Közlönyben megjelenik a pontos érték, akkortól már nem változtatható ez az érték, beírom az emelés pontos értékét.

  A pontos érték nyilvánossátétele előtt a 3,5% csak egy tervezett emelés számítását teszi lehetővé.
 • Minden lehetséges értéket megad, számítást követően, a kalkulátor: 2023 évi emelt novemberi nyugdíj összege, az emelés összege

Nyugdíj összegének megadása a 2023. évi januári nyugdíjemeléshez

 • Kérem, a decemberi nyugdíj összegét adja meg a nyugdíjemelés kalkulátor mezőjében, a januári nyugdíj emeléshez.
 • Csak a nyugdíj emelésre jogosult összeget írja ide be! Ha van egyéb nyugdíjszerű ellátása is, amely az emelésre nem jogosult, akkor az ne szerepeljen a bevitt összegben!
 • A kalkulátor a beírt összegre vonatkozó emelést számítja! Ez az összeg megegyezik a novemberi emelt nyugdíj összegével, így mindegy melyikre hivatkozik a kalkulátor címkéje. A novemberben kapott nyugdíj ából vonja le azt az összeget, amely nem jogosult emelésre, így fognak egyezni a számításaink.
 • A kalkulált nyugdíj emelés összege kerekítést is tartalmazhat, e miatt forintnyi eltérés lehet a ténylegesen-, februárban megkapott nyugdíj összegétől. Ezért kérem, bocsásson meg, ha a kalkulátor kerekítése nem esik egybe a hivatali számítás kerekítésével.

   

Nyugdíj összehasonlítása az átlag nyugdíj összegével

Ezen nyugdíj összehasonlító kalkulátor azt a célt szolgálja, hogy számszerűen láthassuk, hogy a nyugdíjunk összege pontosan hány százaléka az átlag nyugdíjnak. Kerekítést itt nem alkalmaztam, egyszerűen levágtam a tizedesjegyeket.

A Szerző

Gudics Lajosné Éva progr.mat.Gudics Lajosné Éva programozó matematikus, a Számítások és a GevaPC Tudástár tulajdonosa és szerkesztője.

Éveken át oktattam a felnőttképzésben, megtapasztaltam, hogy ami egy matematikusnak triviális, az egy másik szakmában dolgozónak egyáltalán nem az! Azóta magyarázok részletesen, közelítem a megoldást minden lehetséges úton-módon :-)

Fontos, hogy értsd amit csinálsz, így ha kérésed-kérdésed lenne a honlap témáival kapcsolatban, tedd fel nyugodtan, szívesen segítek.