Útnyilvántartással a chiphiány ellen 2022-ben

Blog témája: 
Útnyilvántartással a chiphiány ellen 2022-ben

Az utóbbi időben rengeteg kihívással küzd meg az egész autóipar, nem véletlen, hogy nagy dilemma előtt állnak a vásárlók és a lízingelni vágyók is. Cikkünkben az utóbbiakkal foglalkozunk és azzal, hogy milyen lehetőségek állnak a lízingesek előtt 2022-ben.

A világszerte érezhető alapanyagár-növekedés és az üzemanyagárak felívelése mellett a chiphiány is nehezíti a gépjárműgyártást, tekintve, hogy egy átlagos autó 30.000 különböző alkotóelemből áll. Ebből azt következik, hogy a jelenleg is tapasztalható új autók drágulása még egy darabig biztosan velünk marad, ami ráadásul magával hozta a használt autók árainak kilövését is. Így alakult ki az a helyzet, hogy az új autókra sokszor egy évig is hosszú virtuális sorokban kell várakozniuk a vevőknek a chiphiány miatt. A piac visszarendeződése sokak szerint 2023-ra várható, ennyi ideje azonban a legtöbbünknek nincsen autót beszerezni.

Hogyan lízingelj 2022-ben?

Hogyan lízingelj 2022-ben?

Ha lízingszerződésed lejárni készül és új szerződésre vadászol, úgy járhatsz a legjobban, ha a Széchenyi Lízing Go! államilag támogatott lízingkonstrukciót veszed igénybe, aminek éves fix 0,5%-os kamatával lehetetlen versenyezni. Ebből a legtöbbet kihozni pedig egyértelműen útnyilvántartással kiegészítve lehet, hiszen így az alacsony kamat mellett még a lízing ÁFA 90-100%-át is vissza tudod igényelni, ami már magában átlagosan 1,5 millió forint megtakarítást jelent autónként az átalányadóhoz képest.

Amennyiben élő lízingszerződésed van, akkor jó hírünk van: Az útnyilvántartás opciója ugyanúgy megmarad a számodra, hiszen bármikor válthatsz az átalányadózásról útnyilvántartásra, magyarul a visszaigényelhető 50%-ról 90-100% lízing ÁFA-ra. Nem mindegy, ugye? :)

Mennyi időbe telik az útnyilvántartás vezetése?

A RoadRecord mobil applikációban 3+1 féle módon rögzítheted útjaidat automatikusan, a webes felületen pedig utólag szerkesztheted őket nagy képernyőn. Az útnyilvántartás elkészítése Neked csupán havi 7 percet vesz igénybe, mindezek mellett pedig akár visszamenőlegesen is el tudod készíteni. A mesterséges intelligencián alapuló szoftver nyomtatáskor 70 féle logikai ütközést vizsgál és javít ki útnyilvántartásodban nyomtatás előtt, hogy az biztosan minden elvárásnak megfeleljen és NAV-álló legyen.

Hatalmas összeget hagysz az asztalon 2022-ben, hogyha nem használod ki az ilyen felkínálkozó lehetőségeket, amiket még békeidőben is kár kihagyni, infláció közepette pedig egyenesen bűn!

 

Kalkulátorok a számításokhoz