Használt laptop az üzlethez, számításokhoz, informatikához

Blog témája: 
Használt laptop az üzlethez, informatikához és számításokhoz

Használt laptop? Mi magyarok szorult anyagi helyzetünkben szoktunk használtat venni, de ez a számítógépekre és laptopokra az anyagiakon túl, a kínálat beszűkülése is rávitt használt gépek vásárlására. Pandémia 2020-21 Mo.

Nem jártak rosszul akik használt laptopot vettek– állítom. Miért gondolom így?
Természetesen feltételezem, hogy ellenőrzött forrásból veszed a használt laptopot: mint pl egy ilyen hely a hasznaltlaptop.eu ahol nem zsákbamacskát veszel. A továbbiakban ilyen használt laptopokról írok, a ’kispista eladó használt laptop’-ja majd egy másik blogbejegyzés témája lesz.

Olcsóbb a használt laptop

A használt laptop vásárlójának több marad a zsebében. Ez alapvetően 2 dologból áll össze

  1. A számítógép használt alkatrészei teljes értékű funkcióval bírnak, ám a működése nem csökkentett minőségben vagy nagyságban történik. Ha pl a memóriája 3GB, akkor ezt ugyanazt az képességet jelenti, mint a vadiúj számítógép 3GB-s memóriája. A használt alkatrészek ára kevesebb viszont mint az újé, így a komplett gép is kevesebbe kerül, ugyanazon képességekkel, funkciókkal.
     
  2. A használt laptop csak azt tartalmazza, amivel a kívánt teljesítményt és funkciókat meg lehet valósítani. Egy erre specializált forgalmazónál – mondhatnám úgy is összeállítónál – nem jelent gondot a kért összeállítás. Ez azt jelenti, hogy nem fizetsz olyan összetevőért, amire semmi szükséged. Csak az kerül a gépedbe, amire szükséged van, csak ezért fizetsz.

Nincs két egyforma laptop, ahogy a használójuk sem az. A használat célja szerint is másak. Használt gép, átalakított laptop szolgálhat egy webfejlesztőt, szoftverfejlesztőt, irodai asszisztenst, üzleti menedzsert, vállalkozót és még sorolhatnám. Mindenki azt kaphatja, amire éppen szüksége van, csak éppen használt alkatrészekből kevesebbért, mint egy hasonló kategóriájú új laptop.

A használt laptop környezetbarát megoldás

Legyen elég kidobni a használhatatlanná vált alkatrészeket!
Meglehet, hogy maga a laptop már használhatatlan, de az alkatrészeinek nagyobb része biztosan használható még és új életre kellhet hozzáértő kezek alatt. Kevesebb ezáltal a hulladék, a veszélyes hulladék.

Használt laptop, felújított laptop, mint üzleti laptop

Az üzleti laptop nagyságrendekkel többet tud, mint a hétköznapi használatra gyártott, úgynevezett consumer változatok. A használt típusok pedig megadják azt az előnyt, hogy nagyon kedvező áron lehet hozzáférni az újonnan eléggé drága gépekhez. A kínálatban megtaláljuk:

  • Márkás típusú laptopokat, mint pl a DELL, Lenovo, …
  • Kiváló teljesítményt nyújtanak, jobb alkatrészekkel pl jó minőségű kijelző és az azt kiszolgáló alkatrészek. Különös tekintettel egy-egy speciális-, a felhasználójának fontos részére, nem az egész gépet érintve alatta.
  • Strapabíró kivitelt kaphatnak, ha éppen ez kell. Pl laptopház nem vékony műanyag, hanem kompozit anyag vagy szálcsiszolt alumínium.
  • Garancia jár hozzá, amely akár 2 évre is meghosszabbítható, de minimum 1 év. Aki ilyen garanciát vállal az általa összeállított gépekre, minden bizonnyal már az összeszerelés fázisában is megkülönböztetett figyelmet fordít a minőségre és a megbízhatóságra.
  • A vásárló számára ingyenesnek tekinthető háztól-házig garancia a vásárlás rizikóját szinte nullára redukálja

Használt laptop a netezéshez, számításokhoz

Egy új laptop kb 1-2 évig számít újnak. Ezután egy fejlesztő vagy üzletember lecseréli, mert már elavult számára, vannak már a piacon jobbak is.

Mondjuk meg őszintén, a netezéshez a két éves használt laptop öreg? …csak halkan kérdezem, meg ne hallja, mert megsértődik! Tökéletesen megfelel egy másik felhasználónak. A laptop bővítése sem kizárt ráadásul. Neki is

  • kevesebbet kell kiadnia érte, mint egy újért,
  • csak azért fizet, amire szüksége van,

 tehát ő is jól jár egy használt laptoppal, a környezet is, hiszen nem terheltük egy laptopnyi veszélyes hulladékkal.

A használt laptop, felújított laptop vásárlás kulcsa a hasznaltlaptop.eu

  • biztonságos csomagolás,
  • 12 hó garancia + pixelhiba garancia + 28 nap cseregarancia
  • telepített Window, jogtiszta szoftverek,
  • gyors, értékhatártól független ingyenes szállítás.

A lehetőség tőled is csak egy kattintásra van, uccu, sok sikert hozzá :-)

Kalkulátorok a számításokhoz