Százalékos csökkenés számítása

Százalékos csökkenés számítása nem más, mint a százalék kivonása, azaz a csökkenés százalékával kiszámított értékkel csökkentett alap értékével. A kérdés arra vonatkozik, hogy mekkora értékre csökkent az alapérték: ez százalékszámítás.

Ehhez használhatod ezen a webhelyen:

a Százalékszámítás kalkulátort, ahol meg tudod adni a százalékszámítás alapját + a százalék lábat. Ha a csökkenést szeretnéd számolni, akkor ebben az esetben a százalékláb értékét csökkentsd a 100%-t. Pl ha a 15%-os csökkenést szeretnéd kiszámítani, akkor a százalék kalkulátorban a százalékhoz írd be a 85-t, azaz a 100 - 15.

erre a kalkulátorra gondoltam: Százalékszámítás kalkulátor Keresd a Százalék érték kalkulátort a lehetséges 3 kalkulátorból!

használhatod a Százalék kivonása kalkulátort, nem kell semmit sem számolnod hozzá! Itt elég megadnod az csökkentendő értéket és a csökenés mértékét meghatározó százaléklábat. Pl az előző esetet alapul véve, írd a Csökkentendő értékhez a 100-t, a százalékláb mezőbe pedig a 15-t. Az eredmény a csökkent értéket, azaz a csökkentendőndő érték 85%-t adja.

Ha kiszámítod mindkét kalkulátorral az eredményt, a fennt leírtak szerint, akkor ugyanazt az eredményt kell kapnod,

hajrá, hajrá, hajrá,

örülök, ha tudtam segíteni :-)

Itt az összes tipp és trükk: Tippek és Trükkök a számításokhoz