Dátum kalkulátor

számítások dátumokkal

Dátum kalkulátor - 2 dátum között eltelt idő

Mennyi idő telt el a kezdő és befejező dátum között? Ma: 2022.01.28 van.

Kezdő dátum:
Befejező dátum:

A két dátum között eltelt idő:

nap
hét
év


Kalkulátor témája: 
Dátum kalkulátorok, számítások a dátumokkal és időpontokkal

Dátum kalkulátor a dátumokkal való számításokhoz: két dátum között eltelt idő kalkulátor, határidő kalkulátor, visszaszámítás, ...

Dátum kalkulátor - Két dátum között eltelt idő kiszámítása

Hány napja járok már autóbusszal dolgozni? Mennyi ideje nem láttalak? Mióta dolgozom a jelenlegi munkahelyemen? ...és hasonló kérdések minden nap felmerülnek.

A válaszhoz kiszámolandó az eltelt idő, két dátum között. Milyen mértékegységben? az idő és dátum egységeivel. Érdekel bennünket, jobban értjük az eltelt időt, ha napokban, hónapokban vagy években fejezzük ki. Elsősorban az érintett témától függ, mely dátum egységgel fejezzük ki az eltelt időt.

A dátum kalkulátor, a két dátum között eltelt idő kifejezésére a napok-, hetek-, hónapok és évek lehetőséget kínálja. Előre beírtam az aktuális dátumot, így ha valamelyik dátumhoz ez kell, ezt már nem kell beírnod, de írd át a számoláshoz a dátumokat. A dátum beviteléhez szükséges formátumot is látod, bár a legördülő naptárból is kiválaszthatod a dátum napját.

  • Megadandó a kezdő dátum és a befejezés dátuma. Időpont nélkül. Begépeled a dátumot a látott formában vagy a legördülő naptárból választod ki a kívánt napot.
  • Megadhatunk úgy is két dátumot, hogy a kezdő dátum régebbi, mint a befejezés dátuma. A válasz negatív lesz.
  • A számítás a gombon történő kattintásra indul el. Újabb számításhoz alaphelyzetbe is állíthatod a két dátum mezőt - azaz az aktuális dátummal feltöltve -, de átírva a számításokban szereplő két dátum beviteli mezőjének átírásával is indíthatod az újabb számítást.
  • Az eredményt két tizedesjegyre kerekítve jelenítem meg.

     

Dátum kalkulátor - két időpont között eltelt idő kiszámítása

Hány órája dolgozom? Hány perce kezdődött a meccs? Hány órát kell várnom a következő járatra? Meddig tart az autómosás? ...és hasonló kérdések naponta felmerülnek.

A válaszhoz kiszámolandó az eltelt idő, két időpont között.

A Szerző

Gudics Lajosné Éva progr.mat.Gudics Lajosné Éva programozó matematikus, a Számítások és a GevaPC Tudástár tulajdonosa és szerkesztője.

Éveken át oktattam a felnőttképzésben, megtapasztaltam, hogy ami egy matematikusnak triviális, az egy másik szakmában dolgozónak egyáltalán nem az! Azóta magyarázok részletesen, közelítem a megoldást minden lehetséges úton-módon :-)

Fontos, hogy értsd amit csinálsz, így ha kérésed-kérdésed lenne a honlap témáival kapcsolatban, tedd fel nyugodtan, szívesen segítek.

...további kalkulátorok