Dátum kalkulátor

számítások dátumokkal avagy naptár kalkulátor

Dátum kalkulátor - 2 dátum között eltelt idő

Mennyi idő telt el a kezdő és befejező dátum között? Ma: 2022.07.05 van.

Kezdő dátum:
Befejező dátum:

A két dátum között eltelt idő:

nap
hét
év


Kalkulátor témája: 
Dátum kalkulátorok, számítások a dátumokkal és időpontokkal

Dátum kalkulátor a dátumokkal való számításokhoz: két dátum között eltelt idő kalkulátor, naptári napszámláló, hét számláló, hónap számláló, év számláló ...a határidő kalkulátor számítja hány nap van még vissza, a céldátumig, határidőig.

Dátum kalkulátor - Két dátum között eltelt idő kiszámítása

Hány napja járok már autóbusszal dolgozni? Mennyi ideje nem láttalak? Mióta dolgozom a jelenlegi munkahelyemen? Hány nap telt el karácsony óta? Hány nap van még húsvétig? ...és hasonló kérdések minden nap felmerülnek.

A válaszhoz kiszámolandó az eltelt idő, kiszámolandó hány nap telt el a két dátum között, hány hét, hány hónap, stb. Milyen mértékegységben? az idő és dátum egységeivel. Érdekel bennünket, jobban értjük az eltelt időt, ha napokban, hónapokban vagy években fejezzük ki. Elsősorban az érintett témától függ, mely dátum egységgel fejezzük ki az eltelt időt.

A dátum kalkulátor, a két dátum között eltelt idő kifejezésére a napok-, hetek-, hónapok és évek lehetőséget kínálja. Előre beírtam az aktuális dátumot, így ha valamelyik dátumhoz ez kell, ezt már nem kell beírnod, de írd át a számoláshoz a dátumokat. A dátum beviteléhez szükséges formátumot is látod, bár a legördülő naptárból is kiválaszthatod a dátum napját.

  • Megadandó a kezdő dátum és a befejezés dátuma. Időpont nélkül. Begépeled a dátumot a látott formában vagy a legördülő naptárból választod ki a kívánt napot.
  • Megadhatunk úgy is két dátumot, hogy a kezdő dátum újabb, mint a befejezés dátuma. A válasz negatív lesz, hiszen itt az időben visszafelé haladtunk.
  • A számítás a gombon történő kattintásra indul el. Újabb számításhoz alaphelyzetbe is állíthatod a két dátum mezőt - azaz az aktuális dátummal feltöltve -, de átírva a számításokban szereplő két dátum beviteli mezőjének átírásával is indíthatod az újabb számítást.
  • Az eredményt két tizedesjegyre kerekítve jelenítem meg.

A kalkulátor nem számol hetekkel. Kellene szerinted? Készítsek még egy hetekben számoló dátum kalkulátort is?

Idő kalkulátor - két időpont között eltelt idő kiszámítása

Hány órája dolgozom? Hány perce kezdődött a meccs? Hány percet kell várnom a következő járatra? Meddig tart az autómosás? Hány óra telt el a kölcsönzési időből?...és hasonló kérdések naponta felmerülnek.

A számításainkat bonyolítja, hogy az óra és a perc közötti váltó a 60, a perc és másodperc között szintén 60. Így ezeket a számításokat többnyire egyőnk sem tudja fejben elvégezni, de papíron is nagy a tévesztés, hibázás lehetősége.

Erre kellene még kalkulátor, ugye? ...egy idő kalkulátor, amely megmondja, hogy két dátum + időpont között mennyi idő telt el, hány perc, hány óra, hány másodperc, ...

Megkereséseket, tippeket és ötleteket a bővítéshez szívesen fogadok a Kapcsolat űrlappal

Geva

A Szerző

Gudics Lajosné Éva progr.mat.Gudics Lajosné Éva programozó matematikus, a Számítások és a GevaPC Tudástár tulajdonosa és szerkesztője.

Éveken át oktattam a felnőttképzésben, megtapasztaltam, hogy ami egy matematikusnak triviális, az egy másik szakmában dolgozónak egyáltalán nem az! Azóta magyarázok részletesen, közelítem a megoldást minden lehetséges úton-módon :-)

Fontos, hogy értsd amit csinálsz, így ha kérésed-kérdésed lenne a honlap témáival kapcsolatban, tedd fel nyugodtan, szívesen segítek.

...további kalkulátorok